Etapes del Safari

VIATGE A KENYA 9 DIES (9 nits)

dia previ   arribada a Nairobi (recollida a l’aeroport)

dia 1   Nairobi/M. Mara

dia 2   M. Mara

dia 3   M. Mara

dia 4   M. Mara

dia 5   M. Mara/ Naivasha

dia 6  Aberdare N.P.

dia 7  Ol Pejeta Conservancy

dia 8  Retorn a Nairobi

dia final: després de l’esmoçar comiat a l’hotel. 

Dia previ:  Trobada a Nairobi amb els viatgers/eres a l’hotel de Nairobi. Us venim a recollir a l’aeroport prèvia indicació dels horaris dels vostres vols, inclòs en el pressupost. L’allotjament d’hotel a Nairobi d’aquesta nit també està inclòs. Aquest dia no està inclòs en la nostra organització i els àpats i qualsevol activitat o transport que realitzin el viatgers no estan inclosos i seran pel seu propi compte “per lliure”, excepte la recollida a l’aeroport i la nit d’hotel.

Dia 1º Nairobi / Masai-Mara: pel matí sortirem de Nairobi amb els 4×4 en direcció a la Reserva Nacional de Masai-Mara. No gaire lluny de Nairobi ens aturarem en un “balcó natural” per admirar les espectaculars vistes sobre la vall del Rift.  Dinarem en un restaurant a les proximitats de Narok.   Durant el trajecte ja gaudirem del típic paisatge de sabana i de les imatges de l’Àfrica rural.  Conforme ens apropem a Masai-Mara començarem a veure els primers animals salvatges.  Per la tarda arribarem al nostre Camp lodge a la vora  del riu Talek, en el Masai-Mara, on hi estarem a pensió completa  durant els propers tres dies i mig (4 nits).  Ens instal·larem en el nostre lodge i soparem després d’observar la bellesa  de la posta de sol sobre l’horitzó de la plana del Masai-Mara.  Com cada vespre, després de sopar tindrem “temps lliure” i podrem fer la sobretaula al voltant de la foguera nocturna a l’aire lliure escoltant els sons de la natura.

Uno de nuestros Lodges en Masai Mara, al lado del rio Talek

 

vista del camino en frente del rio Talek en el camp lodge de Masai Mara / vista del camí en front del riu talek en el camp lodge de Masai Mara

Dia 2º Safari Masai-Mara: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar,  anirem de safari fotogràfic al llarg del Masai-Mara amb els 4×4. Durant els tres dies  en el Masai Mara amb els 4 × 4 anirem a la recerca dels grups de lleons, hienes, guepards, xacals, elefants, búfals, tot tipus d’antílops i molts altres animals. Amb una mica de sort potser també albirarem l’esquiu lleopard.  Durant el safari farem una pausa i dinarem de pic nic. Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar, “temps lliure” i sobretaula al voltant de la foguera.

IMG_0362
Creuament de Nyus en el riu Mara

Dia 3º  Safari Masai-Mara: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar, anirem de safari fotogràfic al llarg del Masai-Mara. Al migdia quan la calor és molt intensa i la fauna s’amaga del sol i descansa , retornarem a dinar al camp lodge i després de dinar continuarem el safari amb els 4×4 . Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar, “temps lliure” i sobretaula al voltant de la foguera.

LLeona en el Masai-Mara

Dia 4º Safari Masai-Mara: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar, anirem de safari fotogràfic al llarg del Masai-Mara amb els 4×4. Al migdia quan la calor és molt intensa i la fauna s’amaga del sol i descansa, retornarem a dinar al camp lodge i després de dinar continuarem el safari amb els 4×4 . Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar, “temps lliure” i sobretaula al voltant de la foguera.

   Hienes devorant un nyu en el Masai-Mara

Dia 5º Masai-Mara / Naivasha: ben aviat al matí, després d’esmorzar, sortirem del Masai-Mara en direcció a Naivasha. Prèviament a iniciar el trajecte, i de forma opcional, podem visitar un típic poblat Masai que es troba en les rodalies del nostre camp lodge, experiència antropològica autèntica i molt recomanable. Però entre tots haurem de negociar amb els líders de la tribu una “propina” perquè ens deixin entrar. (Aquesta propina no està inclosa) Seguidament continuarem la ruta cap al llac Naivasha. Dinarem de picnic durant la ruta. A la tarda, un cop arribem al llac realitzarem el «safari amb barca» per albirar hipopòtams tant a l’aigua com a les ribes i també diversos tipus d’aus com els pelicans, les àguiles pescadores, el hamerkop o «ocell martell, garses, grues coronades etc etc. Després, abans que es faci fosc soparem de bufet a l’aire lliure a la vora del llac i ens traslladarem al camp lodge de Naivasha on passarem la nit.

  Visita poblat Masai aprop del nostre Camp Lodge

Vista dels hipopòtams des de la barca en el llac Naivash

 

Hipopòtam en el llac Naivasha

Dia 6º Naivasha/ Aberdare N.P.: ben d’hora al matí, després d’esmorzar, sortirem cap al parc nacional d’Aberdare que es caracteritza per les seves selves tropicals i els seus boscos de bambú en un terreny muntanyós solcat per valls, rius i cascades. Un paisatge i un ecosistema diferents de les sabanes del Masai-Mara. Amb una mica de sort aquí podrem albirar alguns animals diferents com l’antílop jeroglífic, l’antílop aquàtic, el bongo, diversos tipus de primats com el Colobo etc també elefants, búfals i potser l’esquiu lleopard. Farem una curta caminada i visitarem les cataractes Karura. Després ens desplaçarem a la banda occidental del parc nacional per dinar en un exclusiu Lodge que es troba en un paratge natural amb una bassa al davant on sovint hi van a beure els animals salvatges, com els elefants. Després, abans de les 18:00h haurem de sortirem del parc nacional i ens dirigirem cap al camp lodge proper a Ol Pejeta Conservancy.

Cataractes en l’ Aberdare N.P.

 

The Ark lodge en l’Aberdare N.P.

Dia 7º Ol Pejeta Consevancy: al matí ens dirigirem a l’Ol Pejeta Conservancy, una de les millors reserves o espais protegits d’Àfrica, que es troba als peus del Mont Kenya (5199m), la segona muntanya més alta d’Àfrica. Aquí tindrem l’oportunitat d’albirar lleons, elefants, tot tipus d’antílops, la Grévy’s zebra, oryx, etc, i amb una mica de sort algun lleopard. Però molt especialment rinoceronts, no en va aquesta reserva té la major població de rinoceronts negres de l’Àfrica oriental (més de 100), un animal espectacular molt difícil de veure en altres reserves. Pararem per menjar, seguirem per la tarda, i després de sopar farem un safari nocturn d’unes dues hores. Tornarem al nostre camp lodge a dormir.

Rinoceronts a l’Ol Pejeta Conservancy amb el Mont Kenya de fons

 

Hipopòtams a l’Ol Pejeta Conservancy

Dia 8º Retorn a Nairobi: aquest dia ens podrem aixecar una mica més tard per recuperar-nos de la intensitat dels dies anteriors, i al nostre ritme després d’esmorzar iniciarem el trajecte de tornada a Nairobi. Durant la ruta ens aturarem a dinar en un restaurant, i pararem per fer una pausa en les cascades de Thika. A l’arribada a l’hotel ens acomiadarem del xofer  i serà el moment de lliurar-li les propines (no incloses). El sopar d’aquesta nit és lliure no inclòs, i qualsevol activitat o qualsevol taxi o transport que es decideixi prendre per desplaçar-se per la ciutat no està inclòs en l’organització i serà per compte de cada viatger/a “por lliure” En el cas de decidir sortir fora de l’hotel, cal advertir que a Nairobi és recomanable mantenir-se en grup, mai anar sol/a per la nit i sempre observar certa cautela de seguretat.

Dia final: Encara que aquest dia ja no s’inclou en la nostra organització, després de l’esmorzar (inclòs) podem relaxar-nos sense presses a la piscina de l’hotel. Us podrem orientar com tornar pel vostre propi compte a l’aeroport o a la següent destinació a Kenya en cas de continuar viatjant pel vostre compte. Els mitjans de transport escollits aquest dia per cada viatger ja no formen part de la nostra organització.

Hotel Nairobi
Hotel de Nairobi

NOTA: l’itinerari podria excepcionalment patir alguna alteració si les circumstàncies així ho exigissin.

NOTA: podem organitzar extensions a mida a Diani Beach (Mombasa)  a les Illes Lamu o a Zanzibar.  Consulteu-nos i us informarem.

Diani beach
platja a les illes Lamu
platja amb acàcies a les illes Lamu