Etapes del Safari

11 DIES COMPLETS DE SAFARI / VIATGE (12 nits)

(A Ruta Tours  no computem el dia previ d’arribada ni el dia final perquè No són dies de safari/viatge)

dia previ   arribada a Nairobi (recollida a l’aeroport)

dia 1   Nairobi/M. Mara

dia 2   M. Mara

dia 3   M. Mara

dia 4   M. Mara

dia 5   M. Mara/ Nakuru

dia 6   Nakuru

dia 7   Naivasha

dia 8   Nairobi/Arusha

dia 9   M. Meru

dia 10 Ngorongoro

dia 11 Tarangire

dia final després de l’esmoçar, comiat des d’Arusha

Dia previ:  Trobada a Nairobi amb els viatgers/eres a l’hotel de Nairobi. Us venim a recollir  a l’aeroport prèvia indicació dels horaris dels vols. L’allotjament d’hotel a Nairobi d’aquesta nit està inclòs. Aquest dia no està inclòs en la nostra organització i els àpats i qualsevol activitat que realitzin el viatgers no estan inclosos i seran pel seu propi compte, excepte la recollida a l’aeroport.

Dia 1º Nairobi / Masai-Mara: pel matí sortirem de Nairobi amb els 4×4 en direcció a la Reserva Natural de Masai-Mara. No gaire lluny de Nairobi ens aturarem en un “balcó natural” per admirar les espectaculars vistes sobre la vall del Rift.  Dinarem en un restaurant a les proximitats de Narok.   Durant el trajecte ja gaudirem del típic paisatge de sabana i de les imatges de l’Àfrica rural.  Conforme ens apropem a Masai-Mara començarem a veure alguns primers animals salvatges.  Per la tarda arribarem al nostre Camp lodge a la vora  del riu Talek, en el Masai-Mara, on hi estarem a pensió completa  durant els propers tres dies i mig (4 nits).  Ens instal·larem en el nostre lodge i soparem després d’observar la bellesa  de la posta de sol sobre l’horitzó de la plana del Masai-Mara.  Com cada vespre, després de sopar tindrem “temps lliure” i podrem fer la sobretaula al voltant de la foguera nocturna a l’aire lliure escoltant els sons de la natura.

Uno de nuestros Lodges en Masai Mara, al lado del rio Talek

Dia 2º Safari Masai-Mara: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar,  anirem de safari fotogràfic al llarg del Masai-Mara amb els 4×4. Durant els tres dies vindrà amb  nosaltres el nostre guia local (Masai) que coneix les zones per on s’estaran movent els ramats de lleons, hienes, elefants i d’altres animals . Durant el safari farem una pausa i dinarem de pic nic. Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar, “temps lliure” i sobretaula al voltant de la foguera.

IMG_0362

Dia 3º  Safari Masai-Mara: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar,  anirem de safari fotogràfic al llarg del Masai-Mara. Al migdia quan la calor és molt intensa i la fauna es ralentitza, retornarem a dinar al camp lodge i després de dinar continuarem el safari amb els 4×4 . Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar, “temps lliure” i sobretaula al voltant de la foguera.

LLeona en el Masai-Mara

Dia 4º  Safari Masai-Mara: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar, anirem de safari fotogràfic al llarg del Masai-Mara amb els 4×4. Al migdia quan la calor és molt intensa i la fauna es ralentitza, retornarem a dinar al camp lodge i després de dinar continuarem el safari amb els 4×4 . Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar, “temps lliure” i sobretaula al voltant de la foguera.

   Hienes devorant un nyu en el Masai-Mara

Dia 5º Masai-Mara / Nakuru:  els dies anteriors hauran estat molt intensos, així que aquest dia ens podrem llevar una mica més tard i, després d’esmorzar,  sortirem de Masai-Mara en direcció al Parc Nacional del llac Nakuru.  Prèviament a iniciar el trajecte, i de forma opcional, podem visitar un típic poblat Masai que es troba a les proximitats del camp lodge. Per la tarda arribarem al següent Camp lodge  a les proximitats del Parc Nacional de Nakuru i del llacs Elementaita i Naivasha,  on hi estarem a pensió completa durant els propers dos dies (2 nits). Ens instal·larem en el nostre lodge, gaudirem de la bellesa d’aquest bonic indret natural i soparem en el restaurant del Camp lodge.

  Visita poblat Masai aprop del nostre Camp Lodge

Pelicans estirant les ales en el llac Nakuru

Dia 6º  Safari Nakuru: pel matí, després d’esmorzar, amb els 4×4 visitarem l’espectacular Parc nacional de Nakuru on hi habita el rinoceront blanc i negre i moltíssimes espècies d’aus com els flamencs i els pelicans, entre d’altres animals.   Circumdarem el llac Nakuru i ascendirem amb el 4×4 al puig del Babuí  des d’on es veuen unes espectaculars vistes sobre el llac i  més enllà. Durant el safari farem una pausa i dinarem de pic nic. Abans de què es faci fosc retornarem al Camp Lodge. Sopar i “temps lliure”.

dscf1680.jpg
Rinoceronts blancs en el Nakuru N.P.

Dia 7º De Nakuru al llac Naivasha/ Nairobi: ben d’hora pel matí, després d’esmorzar, sortirem  en direcció al llac Naivasha. En aquesta preciosa reserva natural  farem un safari en barca per observar els hipopòtams, les àguiles i altres aus i animals que habiten aquest llac. Dinarem en un restaurant d’època prop del llac.  Seguidament continuarem  la ruta cap a l’hotel de Nairobi i tindrem la tarda lliure a l’hotel.  En aquest moment ens acomiadarem dels xofers de Kenya.  El sopar d’aquesta nit és lliure no inclòs,  i en cas de decidir sortir fora de l’hotel qualsevol activitat i  transport/taxis per desplaçar-se per la ciutat no està inclòs en l’organització. A Nairobi és recomanable mantenir-se en grup,  mai anar sol/la de nit  i sempre observar certa cautela de seguretat. A més, caldrà tenir en compte que el dia següent ens haurem de llevar ben d’hora per continuar el viatge cap a Tanzània.

Safari en barca en el llac Naivasha, observant un grup de Hipopòtams fora de l’aigua

Dia 8º Nairobi / Arusha (Tanzània): pel matí prendrem l’autocar  de línia o mini bus en direcció a Arusha. Durant el trajecte passarem la frontera de Namanga entre Kenya i Tanzània. Dinarem en un restaurant a Namanga.  En arribar ja a la tarda ens traslladarem al  camp lodge on ens allotjarem dues nits successives i on hi retornarem per passar l’última nit del safari. Soparem al camp lodge

Treking en el Mont Meru, amb girafes, selva i el pic més alt de fons. (Parc Nacional d’Arusha)

Dia 9º Safari Mont Meru:  pel matí ens dirigirem al Parc Nacional d’Arusha, un paratge natural de muntanya que compren el Mont Meru  (4.562 metres d’alçada) cobert de selva africana, un paisatge i una experiència totalment diferents del què haurem vist els dies anteriors. A més del safari en 4×4, aquí hi farem un passeig/treking entre la natura acompanyats pels rangers armats del parc.

dscf0829.jpg
Vistes de praderia, búfals, zebres i selva al Mont Meru (Parc Nacional d’Arusha)

Dia 10º Safari Ngorongoro: ben d’hora pel matí ens dirigirem al Cràter del Ngorongoro, un dels cràters més grans de la terra, un paisatge únic en el món.  Amb el 4×4 accedirem a l’Àrea de conservació del Ngorongoro, ascendirem al cràter per la vessant i baixarem a l’interior on hi habita una alta concentració de tota mena d’animals salvatges. Després de la visita iniciarem part del trajecte en direcció al parc nacional de Tarangire que visitarem al día següent.  Ens allotjarem i soparem en el  camp lodge.

Vistes a l’interior del Cràter del Ngorongoro

Dia 11º Safari Tarangire: d’hora pel matí continuarem el trajecte i entrarem a l’interior del Parc Nacional del Taranguire. Passarem la jornada explorant aquest preciós parc nacional que es caracteritza pels seus baobabs i per una orografia diferent de la dels anteriors parcs, a més d’oferir la visió d’una abundant fauna salvatge: elefants, lleons, impales, entre d’altres.  Abans que es faci fosc sortirem del Tarangire de tornada a Arusha i ens allotjarem al camp lodge d’Arusha. Sopar en el Camp lodge d’Arusha.

Paisatge en el Tarangire National Park, amb grup d’elefants a la vora del riu
Fotografiant elefants en el Tarangire National Park

Dia posterior. Aquest dia ja no s’inclou en la nostra organització, però després de l’esmorçar (inclòs) ens podem relaxar sense preses a la piscina i en el jardí del camp lodge d’Arusha. Us podrem  orientar com retornar pel vostre propi compte a l’aeroport corresponent.   Els mitjans de transport escollits aquest dia per cada viatger/a ja no formen part de la nostra organització.

NOTA: l’itinerari podria excepcionalment patir alguna alteració si les circumstàncies així ho exigissin.

NOTA: podem organitzar extensions a mida a Zanzibar i a Diani Beach (Mombasa). Consulteu-nos i us informarem.